/ 04/12/2022
Ambulance FirstCare
In welke domeinen is je organisatie actief?
We staan in voor niet-dringend zittend, rolstoel- en liggend patiëntenvervoer, intercampusvervoer, intermediair vervoer en vervoer voor huisartsenwachtposten We zijn actief in West-Vlaanderen en hebben contracten met bijna alle West-Vlaamse ziekenhuizen. Daarnaast werken we ook voor Mutas en Imens.
Over hoeveel en welk type patiëntenvoertuigen beschikt je organisatie?
In totaal beschikken we over 45 voertuigen. Daarin zitten 17 ambulances voor liggend vervoer, vijf hiervan gebruiken we voor intermediair vervoer. De andere voertuigen zijn bestelwagens waarmee we rolstoelgebruikers of zittende patiënten vervoeren. Onze vloot bestaat alleen uit recente voertuigen. Zo bieden we gedegen kwaliteit aan de ziekenhuizen en aan onze patiënten, met alle hedendaags comfort.
Wie of wat is je organisatie en waarvoor staat ze? Beschrijf je organisatie.
De ouders van huidig zaakvoerder Caro Travers richtten FirstCare op in 1989. Zo’n vier jaar geleden nam Caro samen met haar man Thomas het bedrijf over. Al dertig jaar lang staat de zorg voor de patiënt centraal en reiken we passende vervoersoplossingen aan voor de sector. Ongeacht het type transport – of het nu gaat om een huisarts vervoeren naar een patiënt, een beademde patiënt vervoeren tussen ziekenhuizen of een labostaal vervoeren – we streven steeds naar een kwaliteitsvolle dienstverlening. We zetten hard in op stiptheid, correctheid en transparante communicatie naar ambulanciers en ziekenhuizen. Lopen we vertraging op, dan melden we dit steeds tijdig vooraf. Daarnaast doen we er alles aan om het voor de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken. We benaderen iedereen met een glimlach.
Wat maakt jouw organisatie anders dan andere aanbieders?
We onderscheiden ons door onze schaalgrootte, onze lokale verankering in West-Vlaanderen en door onze specialisatie in vervoer tussen ziekenhuizen onderling. Hierdoor zijn we sterk aanwezig bij de ziekenhuizen en beperken we de wachttijd voor de patiënt tot een minimum. Dagelijks sturen vier dispatchers alle wagens aan vanuit ons kantoor in Ieper. Ook dat heeft een positief effect op wachttijden. Daarnaast zetten we sterk in op hoogwaardige service. We specialiseren ons meer en meer in verpleegkundig en medisch begeleid transport. In onze vijf ambulances voor intermediair vervoer zetten we banaba-verpleegkundigen in voor verpleegkundig begeleid transport. Zij hebben de nodige expertise om patiënten met een complexere pathologie te ondersteunen tijdens de rit. We streven steeds naar een optimale dienstverlening voor onze patiënten en ziekenhuizen, zodat elk transport vlot en efficiënt verloopt.
Waarom ben je lid van Belgambu?
We geloven sterk in de meerwaarde van Belgambu om de belangen van onze sector te behartigen. De beroepsorganisatie heeft de nodige autoriteit om een verschil te maken op het politiek niveau in België. Zeker met de druk op de sector en op de prijzen bewijst Belgambu zijn meerwaarde, voor elk type organisatie – groot of klein. Bovendien was de moeder van Caro vroeger lid van de raad van bestuur en dus is er al heel lang een link met de organisatie.